Studio Barnhus, al Nitsa Club: Axel Boman + Kornél Kováks + Pedrodollar

Sessió d’artistes Primavera Sound 2017

Avui (14.01.17) la sala del Paral·lel barceloní acull Studio Barnhus, marca trifàsica que aglutina el col·lectiu de DJs i productors format per Axel Boman, Kornél Kovács i Petter Nordkvist. També denomina el segell discogràfic fundat per aquest trio, a més del seu propi estudi de gravació. Nascut el 2010, del seu quarter general (carrer Barnhusgatan/ centre d’Estocolm) n’han sortit més d’una quarantena de discos, un catàleg produït pels components de la triada així com per artistes suecs i internacionals.

Com a segell, Studio Barnhus és una opció díscola en el panorama internacional de la música de ball. En particular, actua com ariet de la música electrònica sueca, vehiculant el talent local, amb exemples recents com el techno soul de Baba Stiltz i el dub disco del duet Mount Liberation Unlimited. El seu criteri editorial és aplicar tensió a les definicions de gènere, portant-les als seus límits. Les seves intencions sempre han estat transgredir-les. Un so definit per l’eclecticisme, fora de les constriccions estilístiques en general, del house i del techno en particular, tan polifacètiques i versàtils com ho son les provatures dels membres del col·lectiu, que sempre s’han caracteritzat per investigar les combinatòries i permutacions aplicables al patró essencial del “four-on-the floor”, ja sigui individualment com “empaquetats” en gira mundial. Aquesta transgressió és, a més, fonamentada, imaginativa, divertida i ballable.

Axel Boman arriba a Barcelona deixant un 2016 força reeixit. En la seva producció hi destaca la col·laboració inclosa al “Pampa Vol.1”, coordinat per DJ Koze, tot un altre transgressor. Li ha remesclat “Casa” a Dinky, el tema que dona (sense diacrític?) títol a l’experiència de reclusió domèstica feta àlbum de la xilena Alejandra Iglesias. Ha tret dramatisme al melancòlic “Chains” de Landside, i s’ha guanyat un lloc en molts dels recopilatoris anuals de segells com Correspondant, Hypercolour, Pets Recording, Exotic Refreshement i Midnight Blend. Axel Boman és garantia d’estímul i diversificació. Aquestes qualitats van motivar el sempre inquiet productor català John Talabot (Oriol Riverola) a col·laborar amb el suec en el tàndem Talaboman que, lluny de ser una puntual experiència “Sideral”, promet continuïtat amb nou material, previst per aquest any i que, probablement, es presentarà en el Primavera Sound 2017.

Kornél Kováks és un altre dels components de Studio Barnhus que serà als plats del Nitsa Club aquesta nit. El suec, d’origen hongarès, ha debutat en el format del llarga durada amb “Bells” (Studio Barnhus, 2016), àlbum que respon fil per randa als predicats expansius del segell escandinau.  “Bells” ha recollit bones crítiques per part de la premsa especialitzada, figura en més d’una llista dels destacats de l’any que hem deixat enrere, i ens el presentarà en la pròxima cita primaverenca del Parc del Fòrum.

Petter Nordkvist, vestit de Pedrodollar, s’ha dedicat a remesclar els temes d’EPs d’artistes en nòmina, com Baba Stiltz i el seu “Is Everything” (Studio Barnhus, 27.01.17) o “Light & Strobes”, el debut de Carli (Carli Löf). D’aquest trio es pot esperar qualsevol cosa.

*Nota. Aquest post és per agraïr l’excel·lent tasca de l’entramat de clubs que disposa la ciutat de Barcelona, que ens permet veure en directe l’actualitat de la música electrònica, anticipar els artistes que figuraran en els cartells dels dos grans festivals de la ciutat, a manca d’una aposta decidida dels mitjans (públics o privats) per un gènere que marca l’estètica del moment. Love to be underground in BCN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s