Fats Domino: “Blueberry hill”

La versió més popular

La última setmana de setembre de 1956, ara fa 60 anys, Fats Domino va donar a conèixer la seva versió de “Blueberry hill”. Era la cara A d’un single d’Imperial Records, que va sortir al mercat amb “Honey chile” al revers.

Després de triomfar amb “Ain’t that a shame” a mitjans de 1955, el pianista, creador juntament amb Dave Bartholomew de l’anomenat “so Nova Orleans”, alumne de Fats Waller i acompanyant habitual de llegendes com ara Professor Longhair i Amos Milburn, es va guanyar una reputació com a intèrpret i compositor en aquella emergent escena del rock’n’roll.

No tenia l’atractiu dels seus contemporanis, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis o Little Richard, però en va tenir prou amb el seu estil personal d’interpretar al piano, ple de magnetisme. A més, tots els esmentats van incloure alguna de les composicions de “Fats” al seu repertori, la qual cosa li va reportar quantiosos beneficis. De fet, entre tots els pioners d’aquell rock’n’roll incipient de la segona meitat dels anys 50, Fats Domino va ser el que va fer més butxaca, tot i que lluny dels ingressos del Rei, Elvis Presley.

Juntament amb el referit “Aint that a shame”, al qual s’ha d’afegir “I’m in love again”, “Blueberry Hill” va encetar un període de gairebé cinc anys d’èxits consecutius fins arribar al 1960 amb “Walking to New Orleans”, passant per clàssics inoblidables com “Blue Monday”, “I’m walking “ i “Whole lotta loving”, entre els més destacats d’una vintena llarga de singles.

 “Blueberry Hill” és una composició original de Vincent Rose, amb lletra de Larry Stock i Al Lewis, que va estrenar el cantant de country i actor Gene Autry a la banda sonora de la pel·lícula “The singing hill”, western dirigit per Lew Landers el 1941. L’hem sentida en moltes versions, amb veus tan importants com la de Louis Armstrong i Elvis Presley, però la història atribueix Fats Domino com a intèrpret de la més popular.

                           2fats_domino_-_this_is_fats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s