page-header
EL PASSAT RESSONA EN EL PRESENT

DATEM LA MÚSICA

Cronologia quinquenal de la disrupció: del rock'n'roll, el soul, el funk, el punk i el hip hop a la música electrònica

background
background

03.03.2023

Jeff Mills publica una segona banda sonora per a “Metropolis” a través del seu segell, Axis Records.

En aquesta segona il·lustració del icònic film, la llegenda del techno s’inspira més en l’argument i circumstàncies descrites a la narració cinematogràfica.

“Metropolis, Metropolis” és el títol que permet diferenciar la primera aproximació de Jeff Mills a les imatges del film realitzat per Fritz Lang el 1927, un primer treball que a l’any 2000 es va traduir en una pura il·lustració de techno 4/4. En aquesta ocasió, reconsidera aquest segon apropament al film clàssic de ciència ficció des d’una perspectiva més allunyada de la convenció musical cinematogràfica, evitant el simple acompanyament i cercant l’accentuació dramàtica de les escenes clau descrites en el metratge. El seu nou apropament és com a creador, que disposa d’una posició concreta i un criteri de pensament respecte a l’objecte de la seva il·lustració, que l’implica a donar resposta a tot allò que explica l’argument i cada una de les escenes. Aquest enfocament el proposa a recrear sonorament els moments determinants i decisius de la pel·lícula. La música interpreta la tensió, la crítica social que subjau entre les elits que viuen en les plantes més altes dels gratacels i la massa que camina sense apartar la vista de les voreres. Un contrast que remet a la qüestió filosòfica de la lluita de l’home vers l’home, amb una part beneficiada per l’ajut de la màquina. D’aquesta manera, el film carregat de contingut i reflexió, esdevé una elegia en forma de simfonia electrònica que explica passatges concrets del metratge que enumera i dentifica en el tracklist.

“Metropolis, Metropolis” ja està disponible en format de triple àlbum, CD i descàrrega digital.

background

06.03.2018: 5è aniversari

El realitzador Spike Jonze tria la cançó “Till It’s Over”d’Anderson .Paak per il·lustrar l’espot de televisió del HomePod d’Apple amb la cantant, compositora i ballarina britànica FKA twigs com a protagonista.

La cançó encaixa a la perfecció amb la intencionalitat d’Spike Jonze, la voluntat personal d’oposar-se a les estretors en què la vida quotidiana determina. “Till It’s Over” té el R&B trencat, amb el suficient ritme sincopat com per fer-hi entrar apertura emocional mitjançant sintetitzadors que són de gratitud expansiva. És l’expressió de la voluntat de fer desaparèixer les limitacions i ampliar la perspectiva tant física com personal. Aquí radica l’element que ajuda, que acompanya, que serveix com a confident i aliat de la voluntat, l’objecte de la campanya. La peça que promou el HomePad Smart Speaker d’Apple està produïda per Jeff Kleinman and Michael Uzowuru, que han encertat en les habilitats com a ballerina d’FKA twigs, que evoluciona amb la justa representació de moviments de llibertat  que es pretén transmetre.

“’Till It’s Over” no pertany a cap àlbum, es la primera publicació que el rapper i productor californià Anderson .Paak va publicar entre dos enregistraments de col·laboració, “Come On Down” amb T.I. i la beat tape (mixtape instrumental) “Yes Lawd!”, amb Knxwledge i publicada sota el pseudònim NxWorries, seguint la tradició del segell Stone Thrown amb el format de suggerir duos. Després de “’Till Is’s Over”, el 18 de maig de 2018  va arribar un altre tema desvinculat de tot àlbum, “Bubble”,  afegint-se al seguit de singles que van precedir la publicació del tercer àlbum “Oxnard”, que va aparèixer coincidint amb el 18 de novembre de 2018 via Aftermath/12 Tone/Atlantic.

background
Backwards
60è Aniversari
55è Aniversari
50è Aniversari
45è Aniversari
40è Aniversari
35è Aniversari
30è Aniversari
25è Aniversari
20è Aniversari
15è Aniversari
10è Aniversari
5è Aniversari
1r Aniversari
Back to top of page
Instagram
YouTube